Ga naar hoofdinhoud

Inschrijvingen

Herbekijk hier de webinar van 11/01/2024 of lees verder onder de video.


Met behulp van de module Inschrijvingen kan je nieuwe leerlingen voor je school inschrijven of je bestaande leerlingen herinschrijven voor het nieuwe schooljaar. Deze module werd ontwikkeld om op een eenvoudige manier en op maat van de school de nodige gegevens van de leerling te verzamelen. Het uitgangspunt is dat deze module wordt gebruikt door verschillende personeelsleden (leraren) die komen helpen bij de inschrijvingen, maar geen toegang hebben tot het administratief pakket.

Deze module biedt de mogelijkheid om te werken met thuisaanmeldingen, kan de eID van de leerling inlezen, houdt rekening met maximumcapaciteiten en laat ook zien welke documenten de leerling moet meekrijgen voor de studierichting waarvoor hij/zij inschreef. In het geval van een weigering (geen plaats meer in de gewenste studierichting), kan meteen een weigeringsattest afgeleverd worden.

De school kan eigen pagina's samenstellen volgens het principe van Forms om zo de gewenste gegevens van de leerling op te vragen. Deze pagina's kunnen volledig op maat van de school worden ingesteld met tekstvelden, checkboxen, ja/nee-velden, verplichte en niet-verplichte velden,… en vormen zo een volwaardige vervanger voor het intakeformulier.

Dankzij de koppeling met Informat kunnen de gegevens van de leerlingen met een druk op de knop worden ingelezen in het administratief pakket.

belangrijke info voor internaten

De module Inschrijvingen kan ook gebruikt worden door internaten, maar met beperkingen. Zo zal je voor internaten ook steeds studierichtingen en studiejaren (bv. 1e jaar internaat) moeten aanmaken en werkt de synchronisatie met Informat NIET. Internaten zullen hun inschrijvingen dus nog manueel moeten invoeren in het administratief pakket.


📄️ Klasverdeling

Aan de hand van de inschrijvingen per studierichting is het mogelijk om de leerlingen op een eenvoudige manier in te delen in klassen. Deze tool is ontwikkeld om de klasverdeling te laten maken door collega's die geen toegang hebben tot het administratief pakket (Infomat/Wisa). Het is echter niet mogelijk om de leerlingen via een synchronisatie met Informat meteen te koppelen aan de overeenkomstige klas in het administratief pakket. Het is meer bedoeld als werkinstrument voor bv. graad- of jaarcoördinatoren die verantwoordelijk zijn voor het opmaken van de klasverdeling.